Hva heter du, hvor er du fra og når er du født?
Jeg heter Jørgen Ivar Eikås, er fra Bergen og født i 1981.
 
Hva gjør du for tiden?
Akkurat nå har jeg sagt opp dagjobben min innen arbeidsrettet rehabilitering for å starte opp min egen praksis på fulltid. Det har lenge vært en drøm å starte for meg selv, og nå starter jeg Fri bevegelse AS. Tidligere har jeg jobbet som idrettspedagog i spesialisthelsetjenesten og som personlig trener i treningssenterbransjen. Nå skal jeg bruke min kompetanse og utdannelse som helse- og treningsfysiolog, kombinert med min arbeidserfaring til å etablere et senter for aktivitetsmedisin. Jeg liker å ha flere prosjekter, og jeg jobber også for tiden som trener i NorEx-studien fra NTNU. Dette er en studie rettet mot personer som har hatt hjerteinfarkt, hvor treningsgruppen skal trene med høy intensitet. Men min største hjertesak er trening og kreft, og jeg har en videreutdanning som AKTIV-instruktør fra Nih. I den sammenheng driver jeg turgrupper i samarbeid Kreftforeningen, kreftkoordinator i kommune og PT Gruppen Norge.   
Hvorfor har du valgt denne utdannelsen (og hvor har du tatt den)?
Jeg har hele livet vært interessert i trening og fysisk aktivitet, og min drøm var lenge å studere idrett. Den gang ønsket jeg lære mer om trening og toppidrett, og Lillehammer ble et fint sted å studere idrettsvitenskap. Som idrettsstudent i Lillehammer fikk jeg muligheten til å drive med mange fine prosjekter. Jeg fikk jobbe med aktivitetsmedisin rettet mot mange forskjellige målgrupper. Et ønske om fordype meg mer i faget oppsto og jeg reiste videre til Trondheim og tok en mastergrad i bevegelsesvitenskap. Når studietiden var over hadde jeg fått en ny drøm. Jeg hadde fått et engasjement for å jobbe med mennesker og aktivitetsmedisin.
 
Hva brenner du særlig for som helse- og treningsfysiolog?
Jeg brenner særlig for å formidle gleden og fordelen av å starte med, og fortsette med, fysisk aktivitet. Vi har alle vår egen løsning på hva glede ved fysisk aktivitet er. Jeg brenner for å bistå mennesker i å finne denne løsningen for seg selv.   
 
Hva tenker du er det aller viktigste arbeidet til en helse- og treningsfysiolog?
Det aller viktigste arbeidet til en helse- og treningsfysiolog er aktivitetsmedisin. 

Hva tenker du må til for at flere blir kjent med oss som yrkesgruppe?
Jeg tenker at institusjoner må endre yrkestittelen fra idrettspedagog til helse- og treningsfysiolog, og at treningssenterbransjen må ta i bruk tittelen helse- og treningsfysiolog som kompetase på aktivitetsmedisin.