Personvernerklæring

Norsk forening for helse- og treningsfysiolgoer er ansvarlig for de personopplysningene vi lagrer. Organisasjonsnummeret er 983 834 043.

Medlemsskap

For å bli medlem i Norsk forening for helse- og treningsfysiologer (heretter NFHT) må du oppgi personopplysninger vi trenger for å håndtere ditt medlemskap. Vi ber da om navn, fakturaadresse, e-postadresse for utsendelse av nødvendig medlemskommunikasjon (fakturering, innkalling til årsmøter, jevnlige oppdateringer m.m.), mobilnummer for kommunikasjon om medlemskapet og om du ønsker offentlig registrering. Innmeldingen skjer via et eksternt skjema direkte koblet til vår medlemsbase. Vår medlemsbase leveres av Styreweb AS.

Statistikk

Fordi NFHT fører generell medlemsstatistikk, vil du samtidig med innmelding bli bedt om å registrere kjønn, fødselsår, utdanningssted og høyeste oppnådde grad.

Spørreundersøkelser

Vi sender ut spørreundersøkelser som har til formål å gi innsikt om for eksempel medlemstilbudet, lønnsnivå for stillingsgrupper, eller utviklingen av foreningen. Du vil alltid få beskjed om hva som er hensikten med undersøkelsen og hvorvidt den er anonym eller ikke. Vi benytter Google Forms for slike undersøkelser.

Nettsiden NFHT.no

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre nettleseropplevelsen på NFHT sin nettside. ProISP leverer webhotell og e-post.

Om informasjonskapsler

1. Hva er en informasjonskapsel?

En «informasjonskapsel» (cookie) er en liten tekstfil som inneholder informasjon som er lagret på datamaskinen eller mobilenheten din. Informasjonskapsler brukes av tekniske årsaker og for å lette bruken av NFHT og kan lagres i varierende lengder på nettleseren eller enheten din. «Vedvarende informasjonskapsler» forblir lagret på datamaskinen eller enheten din til slettet eller til de når utløpsdatoen. Den kan deretter brukes til å tilpasse dette nettstedet basert på brukerens valg og interesser. «Øktbaserte informasjonskapsler» blir ikke lagret etter at du har lukket nettleseren din. Når du besøker et nettsted eller en applikasjon, sendes øktbaserte informasjonskapsler mellom datamaskinen og serveren for å samle inn informasjon. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan informasjonskapsler fungerer, og hvordan du håndterer dem, se i nettleserens «hjelp»-del.

 

2. Hvordan vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler og andre identifikatorer til å forbedre nettleseropplevelsen din og gjøre opplevelsen din så hyggelig som mulig, for eksempel ved å:

 • gjenkjenne når du logger på og dine foretrukne innstillinger;
 • evaluere brukeradferd slik at vi kan gjøre forbedringer; og
 • analysere søkene dine og annen atferd mens du besøker nettsiden for å gi deg innhold som vi mener forbedrer opplevelsen av nettsiden vår

 

3. Slik styrer du innstillingene dine for informasjonskapsler
Hvis du ikke ønsker å godta informasjonskapsler, kan du endre innstillingene i nettleseren din for å automatisk nekte lagring av informasjonskapsler eller bli informert når et nettsted ønsker å lagre informasjonskapsler på datamaskinen din. Tidligere lagrede informasjonskapsler kan også slettes via nettleseren. Mer informasjon finner du via nettleserens «hjelp»-del.

Vær oppmerksom på at hvis informasjonskapsler slettes eller avslås:

 • enkelte områder og funksjoner på dette nettstedet krever informasjonskapsler og vil kanskje ikke fungere og
 • vi kan ikke lenger gjenkjenne dine innstillinger i forhold til bruken av informasjonskapsler og andre teknologier som er beskrevet her, inkludert i forbindelse med personlig kommunikasjon, og kan be om dine innstillinger igjen.

 

Statistikk – Nettsideanalyse

Som en viktig del av arbeidet med å lage en brukervennlig nettside, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettsiden. For å analysere informasjonen bruker vi Google Analytics og Hotjar.

Disse verktøyene bruker informasjonskapsler/cookies som registrerer IP-adressene til brukerne, for å skaffe informasjon om nettaktivitetene til den enkelte bruker. Disse verktøyene kan samle inn blant annet følgende data:

 • Anonymisert IP-adresse
 • Skjermoppløsning
 • Enhetskategori, operativsystem og nettleser
 • Geografisk plassering (avgrenset til land)
 • Hvilket språk siden blir vist på
 • Bruk av datamus (bevegelser, posisjon og klikk)
 • Tastetrykk
 • Dato og tidspunkt for besøk
 • Hvilke sider som blir besøkt
 • Hvilket domene og URL brukeren kom fra

Statistikken kan gi oss svar på blant annet hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsider brukerne kommer fra, og hvilke nettlesere som blir brukt. Denne informasjonen blir brukt til å analysere hvilke brukeropplevelser vi kan gjøre bedre gjennom for eksempel å fremheve innholdselementer.

Ingen av informasjonskapslene gjør det mulig for oss å knytte informasjon om bruken av nettsiden til deg som enkeltperson.

Påmelding til våre arrangementer og kurs

Ved påmelding til kurs og nettverksgrupper blir du oppført på en deltakerliste som er tilgjengelig for andre deltakere og kursholder. Formålet med deltakerlisten er at kursholder bedre skal kunne tilpasse gjennomføringen av kurset, og at deltakerne skal få et godt grunnlag for nettverk. Deltakerlisten inneholder navn. Vi sender deg også informasjon om arrangementet på e-post og/eller mobil og ber om informasjon om eventuelle allergier og tilrettelegging i den anledning. Påmelding og informasjon administreres via vårt medlemssystem fra Styreweb AS.

I etterkant av arrangementet/kurs, kan du få tilsendt et evalueringsskjema. Det er valgfritt om du ønsker å delta eller ikke. Vi benytter Google Forms til å sende ut evalueringer.

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Eventuelle videoer på nettsiden, vises fra YouTube sin avspiller. Når du spiller av videoer vil YouTube hente informasjon om din avspilling.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Interne rutiner

NFHT benytter epost og telefon som en del av det daglige arbeidet. Relevante opplysninger om det enkelte medlem som fremkommer av telefonsamtaler og e-postutveksling som skjer som en del administrasjon av medlemskapet (inkl. kurs og arrangementer), blir registrert i vår medlemsbase driftet av Styreweb AS.

NFHT styret har en felles postboks som alle styrets medlemmer har tilgang til (post@nfht.no), samt at leder har en egen e-post (leder@nfht.no). Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.


Hvordan arkiveres og slettes opplysningene?

Ved utmelding slettes alle dine opplysninger fra vår medlemsbase, unntatt opplysninger regnskapsloven krever at vi beholder i fem år.

Hva er dine rettigheter?

Lov om behandling av personopplysninger (Personopplysningsloven) gir deg rett til innsyn og NFHT plikt til utlevering av informasjon om dine personopplysninger. Du kan for eksempel fremme krav om retting eller sletting av mangelfulle, uriktige eller unødvendige personopplysninger. Unntatt er opplysninger som vi har plikt til å oppbevare etter regnskapsloven.

Hvordan sikres dine personopplysninger?

Dine personopplysninger oppbevares digitalt i vår medlemsbase Styreweb. Kun styrets medlemmer med behov for tilgang, har tilgang til dine personopplysninger. Et hvert forsøk på å misbruke personopplysninger vil føre til reaksjoner, og NFHT vil heller aldri selge dine personopplysninger til tredjeparter.

Endringer i personvernerklæringen

Vi kan komme til å gjøre endringer i vår personvernerklæring. Du vil alltid finne den nyeste versjonen her. Når det er oppdateringer som er av stor betydning for vår behandling av personopplysninger, eller som kan være viktige for deg, vil du også få informasjon på e-post før oppdateringene trer i kraft.


Hvordan kontakter du oss for mer informasjon?

Du når NFHT på e-post post@nfht.no .