Hva heter du, hvor er du fra og når er du født?
Tone Skomakerstuen, født 13.30.1990. Oppvokst på Hamar, men bodd de siste 13 årene i Oslo.

 

Hva gjør du for tiden?
Idrettskoordinator ved WANG Ung Oslo, hvor jeg får trene, veilede og rådføre idrettsungdom i aldersgruppen 12-16 år til en helhetlig treningstilnærming og et langsiktig treningsfokus. På skolen har jeg blant annet hovedansvar for oppfølging av idrettsskader, rådgivningsrolle knyttet til totalbelastning og har treningsøkter i allsidig grunntrening og skadeforebyggende trening for våre elever. I tillegg er jeg en del av ledelsen for trenerseksjonen, og får i den forbindelse mulighet til å være med og videreutvikle vårt treningstilbud i samarbeid med WANG sentralt, og i dialog med relevante fag – og forskningsmiljøer.

 

Hvorfor har du valgt denne utdannelsen (og hvor har du tatt den)?
Jeg valgte min utdanningsbakgrunn basert på at det lot seg kombinere med å selv være aktiv idrettsutøver, samt at jeg ønsket å jobbe med noe jeg synes er gøy – nemlig fysisk aktivitet! Jeg var usikker på hva jeg ønsket å ende opp med når jeg først startet mitt utdanningsløp på Norges Idrettshøgskole, men fant ut gjennom både bachelor – og masterløp i Fysisk aktivitet – og helse at jeg ønsket å fordype meg innen forebygging av spiseforstyrrelser. Dette er noe jeg indirekte har muligheten til når jeg jobber tett på idrettsungdom, og får lære dem opp i sunne tilnærminger til trening – og konkurranse.

 

Hva brenner du særlig for som helse- og treningsfysiolog?
I min jobb brenner jeg særlig for riktig treningstilpasning, et helhetlig helseperspektiv og at mine elever skal ha det trygt og godt på trening i skoletiden. Det er en spennende aldersgruppe som er læringsvillige, lekne og med store mål – og drømmer.

 

Hva tenker du er det aller viktigste arbeidet til en helse- og treningsfysiolog?
Som Idrettskoordinator med helse – og treningsfysiologbakgrunn, så har jeg en allsidig forståelse for et helhetlig helseperspektiv, gode forutsetninger for å ta tak i eventuelle bekymringer som måtte oppstå i forbindelse med trening, kosthold, skader og fysiske – og psykiske helseutfordringer. Dette kommer godt med i et tverrfaglig trenerteam på en idrettsungdomsskole.


Hva tenker du må til for at flere blir kjent med oss som yrkesgruppe?
Jeg tenker at alle vi som har tatt en så allsidig og viktig utdanning, må fronte tittelen mer i offentlige forum. Selv har jeg ikke benyttet tittelen i min jobb som Idrettskoordinator og trener i WANG, men tenker at vi alle har et ansvar for å benytte og fronte denne yrkesgruppen når vi snakker på vegne av våre arbeidsplasser i tiden fremover. Tar med dette selv, til ettertanke!