Hva heter du, hvor er du fra og når er du født?
Håvard Crantz Lorentzen fra Skodje på Sunnmøre. Jeg er født i 1997.

Hva gjør du for tiden?
Jeg er masterstudent i treningsfyisologi ved Høgskolen i Innlandet. Jeg jobber også litt som læringsassistent på studiet. Det vil si labbtesting og oppfølging av studenter.

Hvorfor har du valgt denne utdannelsen?
På grunn av en genuin interesse av fysisk aktivitet. Jeg har alltid vært glad i å gå i fjellet og være ute i naturen. Jeg begynte å stille meg selv spørsmålene «Hvorfor er det så bra å være aktiv, hvordan kan man trene best mulig og finnes det en fasit på hvordan man trener»? Etter hvert innså jeg at det er stort og komplekst. Den vitenskapelige tilnærminga til trening og treningsfysiologi interesserer meg veldig og gjør meg nysgjerrig.

Hva brenner du særlig for som helse- og treningsfyisolog?
Jeg brenner for å nå ut med budskapet om at fysisk aktivitet er genialt for å forebygge det meste. Jeg ønsker å få folk til å forstå at trening ikke er så vanskelig hvis man gjør det på en måte som er gøy og bærekraftig – at det ikke er noe man brenner seg ut på. Kontinuitet er avgjørende og jeg ønsker å hjelpe folk med å finne en måte hvor de kan leve med fysisk aktivitet som livsstil slik at de kan forebygge alle livsstilssykdommer og -utfordringer.

Hva tenker du er det aller viktigste arbeidet til en helse- og treningsfysiolog?
Å skape treninsglede og treningsmotivasjon!

Hva tenker du må til for at flere blir kjent med oss som yrkesgruppe?
Vi trenger å bli anerkjent som fagpersoner og å være tilgjengelig for folk. Det er dessverre fortsatt vanskelig å skille oss fra fysioterapeutene.