Har du fundert litt på hva de egentlig driver med, de som sitter i styret hos NFHT? Her får du et lite innblikk i høstens aktiviteter, med betydning for deg som medlem i tiden framover!
Året 2020 ble ikke helt som planlagt…ikke for NFHT heller. Årsmøtet og karrieredagen som skulle holdes i mars, ble utsatt til høsten og til slutt avviklet digitalt. Vi hadde mange flotte bidrag under karrieredelen av dette arrangementet, og årsmøtet som fulgte fikk nytt og engasjert blod inn i styret!
Denne høsten har aktiviteten ellers vært lav utad fra styret i NFHT, men internt har det vært aktivitet med engasjement. Vi er en forening for fagpersoner med BSc og MSc i aktivitetsmedisin, og ønsker bidra til at «våre» kommer lettere fram i arbeidsmarkedet, etterlyses i arbeidsmarkedet, til kompetanseheving og annen formidlingsaktivitet. Vi har kommunikasjon med studieansvarlige ved de ulike høgskoler og universitet som per i dag tilbyr utdannelse og kompetanse som kvalifiserer/kan kvalifisere til medlemskap i vår forening. Dessverre er det et langsomt arbeide å nå ut til alle de vi vet finnes der – av ferdig utdannede (siden dette utdanningsløpet startet i 1993) og av studenter. Dette er noe som engasjerer oss i styret, for uten medlemmer er det også vanskelig å skape noe meningsfylt aktivitet.
Hva kan vi gjøre for akkurat deg?
Du så kanskje våre daglige bidrag i styrkeuka til helsedirektoratet under hashtaggen #hverdagsstyrke ? Vi skal videre denne måneden (november 2020) møte alle studielederne for å ta opp tråden om studieprogram og ønsket om å enes om tittel. Kanskje vil dette også lede fram til ny søknad om autorisasjon? Vi diskuterer disse saker i styret, og ser på søknader og svar fra tidligere runder med helsemyndighetene. Veslemøy er allerede dypt nede i sentrale dokumenter, og er svært engasjer for denne saken! I januar planlegges det en digital kick-off, og da ønsker vi studentenes bidrag! Du vil se mer om dette straks! Vi håper vår kick-off skal skape engasjement, både mht innholdet i arrangementet, og mht planene for aktiviteter ut 2021 som vi ønsker offentliggjøre da. Dette inneværende år (2020) har vært uten kontingent for våre aktive medlemmer; en avgjørelse vi gjorde på bakgrunn av forventet lav aktivitet i foreningen grunnet covid-19. Men når vi går over i 2021 planlegges det altså økt aktivitetstilbud, og da ønsker vi igjen å be om kontingenter for medlemskap. Dette for å legge til rette for mer aktivitet og engasjement på vegne av våre medlemmer. Til informasjon tar ingen i styret honorar for jobben som gjøres!
Som forening har vi allerede hatt henvendelser som går på jobbtilbud, lønnstilbud og arbeidsvilkår. Vi prøver å yte god støtte, rådgivning og bidra til dialog mellom de berørte parter. Dette er et arbeide som vil være enklere å støtte dersom vi har flere medlemmer i ryggen. Flere medlemmer betyr større innvirkning dersom styret skal argumentere for vår kompetanse i media og arbeidsmarkedet. Med flere medlemmer byr det også på mulighet for å etablere en årlig lønnsstatistikk, hvilket vil hjelpe flere av våre i lønnsforhandlinger.
Som en «teaser» for året som kommer, kan det nevnes flere fagdager og kortere webinar, som har til hensikt å øke DIN fagkompetanse! Vi håper du følger med på laget framover!
Hei.. det står « hva Jan vi gjøre for deg»… jeg er utdannet hende og treningsterapeut. Har mange år års erfaring i rehabilitering og helse. Bla frisklivssentral. Nå har jeg søkt jobb i kommunen jeg bor i- 50% friskliv og resten prosjekt med mestringsarbeid. I følge søkerlista er jeg best kvalifisert. Leder innrømmer jeg har en strålende søknad. Men det står at de søker personer med helsefaglig bakgrunn…… her forsvinner min søknad fra bunken! Så de ansetter heller en hjelpepleier med mindre kompetanse og erfaring på fagområdet enn meg… dette er en utvikling jeg har sett nå, og det gjør meg frustrert.. en utdanning som er bortkastet??? Hvordan tenker dere om dette?
hei Gunn Helene,
takk for viktig innspill fra deg. Din historie er ikke den første vi hører om. Dette opptar oss, og er en av årsakene til at vi 1) jobber med å fremskaffe en samlende tittel for alle aktuelle høgskoler og universitet, slik at vår fagkompetanse kan promoteres samlet, og også inkluderes i viktige offentlige skriv, og 2) på sikt evaluere om vi også trenger stå på for igjen å levere en søknad om autorisasjon som helsepersonale. Dette sistnevnte vil kreve en endring av studieprogram blant aktuelle høgskoler og universitet, og er noe av det vi tenker diskutere når vi møter de nå allerede til uken (uke 48). MVH Therese, leder for NFHT