Digitale ressurser for medlemmer

Velkommen til vår ressursbank for medlemmer! Her finner du relevante verktøy, retningslinjer og faglige ressurser som er ment å støtte deg i ditt arbeid som helse- og treningsfysiolog. Utforsk disse ressursene for å styrke din kompetanse og bidra til bedre helse og livskvalitet.

WHO retningslinjer for fysisk aktivitet og inaktiv tid 2020

WHO gir evidensbaserte anbefalinger om fysisk aktivitet og stillesittende atferd for alle aldersgrupper, inkludert spesifikke råd for gravide og personer med kroniske tilstander eller funksjonshemninger.

ACSM’s Exercise is Medicine

Et initiativ fra American College of Sports Medicine for å gjøre fysisk aktivitet til en standard i klinisk omsorg, ved å koble helsetjenester med evidensbaserte ressurser for fysisk aktivitet.

Aktivitetshåndboken – fysisk aktivitet i forebygging og behandling

En håndbok rettet mot helsetjenesten som oppsummerer effekten av fysisk aktivitet i forebygging og behandling, og gir anbefalinger for å fremme atferdsendring.

Ikke-smittsomme lidelser, WHO

WHO beskriver ikke-smittsomme sykdommer som kroniske tilstander, inkludert hjerte- og karsykdommer, kreft, kroniske luftveissykdommer og diabetes, og deres komplekse årsaker.

Global action plan for the prevention and control of noncommunicable diseases 2013-2020

En handlingsplan fra WHO for å bekjempe ikke-smittsomme sykdommer, med fokus på regjeringers ansvar og internasjonalt samarbeid.

Implementation roadmap 2023–2030 for the Global action plan for the prevention and control of NCDs

En veikart for å implementere den globale handlingsplanen mot ikke-smittsomme sykdommer, basert på midtveisevalueringen.

Fysisk aktivitet, Helsedirektoratet

Råd og verktøy for å fremme fysisk aktivitet i forebygging og behandling, samt forebygging av stillesitting.

Folkehelsearbeid i kommunen

Fokus på styrking av psykisk helse og rusforebygging i kommunenes folkehelsearbeid, med vekt på kunnskapsbaserte tiltak.

Kalkulator for å beregne helseeffekter av fysisk aktivitet

Et verktøy for å beregne helsegevinster ved økt fysisk aktivitet, som kan brukes av myndigheter og organisasjoner for å vurdere tiltak.